Ratten bestrijding

Ratten bestrijding

Waar mensen zijn, zijn vaak ook ratten. Ze zoeken warmte en voedsel, wat eenvoudig te vinden is in de nabijheid van mensen. Dit kan gezondheidsrisico’s met zich meebrengen omdat de dieren ziektes zoals salmonella, de ziekte van Weil, TBC en E.coli met zich mee kunnen dragen. Zodra u meerdere ratten heeft opgemerkt is het belangrijk dat u snel ingrijpt. Deze dieren kunnen zich razendsnel voortplanten, waardoor de plaag in korte tijd snel groter kan worden. 

Start bestrijding 

Of bel 010 311 60 01

De Bruine rat

De meest voorkomende rat in Nederland is de Bruine rat. Dit beestje is gemiddeld 22-30 cm lang en weegt ongeveer 500 gram. Je herkent de Bruine rat aan zijn gladde en kale staart. Hij is zowel te vinden in de stad als in de natuur en heeft een groot aanpassingsvermogen. Het is een echte alleseter en bovendien goed graven, zwemmen en klimmen. 

Het herkennen van een rattenprobleem

Je kunt vrij snel achterhalen of je last hebt van ratten. Ondanks dat deze dieren vaak ‘s nachts actief zijn en niet van mensen houden, zijn de volgende signalen kenmerkend voor rattenprobleem. 

 • Donker en langwerpige uitwerpselen 
 • De geur van ammoniak en muskus
 • Aangevreten verpakkingen 
 • Holen in de tuin, bijvoorbeeld onder de schuur 

Rattennesten 

De Bruine rat bouwt zijn/haar nest vaak onder de woning of buiten in de tuin. Een gemiddeld nest bevat 7 tot 10 jongen. Een wijfje tussen de 3 en 18 maanden legt gedurende haar leven maximaal 15 nesten. 

Ratten vangen of verjagen 

Wanneer het gaat om slechts een paar ratten, dan kunt u ervoor kiezen om ratten zelf te vangen. Dit kan met of zonder gif. In dit laatste geval gaat dit via een diervriendelijke inloopval. Indien u last heeft van een grote plaag, raden wij aan gebruik te maken van een professionele ongediertebestrijder. Onze ervaring leert ons dat het zelf vangen of verjagen van ratten alleen slaagt wanneer alle looproutes, verblijfplaatsen en nestplaatsen in kaart worden gebracht en worden aangepakt. 

Tips om ratten te voorkomen

Particulieren hebben in Nederland geen recht op chemische bestrijdingsmiddelen. Mocht u zelf aan de slag willen, dan kunt u onderstaande tips gebruiken om vergroting van de plaag of het voorkomen van een plaag tegen te gaan. 

 • Houd ruimtes zoveel mogelijk droog en schoon
 • Berg afval goed op in containers en zorg altijd dat containers goed worden gesloten
 • Openingen van maximaal 0,5 cm moeten zoveel mogelijk worden dichtgemaakt
 • Riolering dient goed te werken

Kosten ratten bestrijding 

Het laten bestrijden van ratten kost €250,- voor 3 bezoeken incl. garantie, wering werkzaamheden en voorrijkosten. Na een inspectie kunnen we u exact vertellen wat de bestrijding gaat kosten.

Kies professionele bestrijding 

Of bel 010 311 60 01

Bestrijdingswijze Ongediertebestrijding Rijnmond 

Wilt u snel van uw ratten afkomen? Ongediertebestrijding Rijnmond hanteert een snelle en zeer efficiënte bestrijdingswijze. Bekijk hieronder hoe wij te werk gaan. 

Contact
Nadat u contact heeft opgenomen, bellen wij u binnen 24 uur terug voor het maken van een afspraak. Wilt u direct een afspraak maken? Bel ons dan op 010 311 60 01. Vult u het contactformulier in? Dan bellen wij u binnen 24 uur terug. Wij zijn elke dag telefonisch bereikbaar van 08:00 tot 22:00 uur. 

Inspectie
Om een u goed en eerlijk advies te geven komen wij graag eerst langs voor een vrijblijvende inspectie. We brengen de bestrijdingsmogelijkheden in kaart en laten u direct weten wat de bestrijding exact gaat kosten. Bovendien zullen we u ter plekke voorzien van handige adviezen die u helpen om in de toekomst een plaag te voorkomen. 

Uitvoering
In de meeste gevallen kunnen we na akkoord op de offerte, direct starten met het bestrijden van uw ongedierte. Wij nemen altijd voldoende materialen mee, zodat u direct op ons kunt rekenen. 

 • Doordat we gebruiken van hoogwaardige bestrijdingsmiddelen en materialen zorgen we voor een minimale belasting van het milieu. 
 • De bestrijdingsmiddelen worden altijd op een kind en huisdier veilige manier toegepast. Veiligheid gaat bij ons boven alles.

Laat u terugbellen 

Of bel 010 311 60 01

Waarom Ongediertebestrijding Rijnmond?

 • Vrijblijvende inspectie
 • Beschikbaar van 08:00 tot 20:00 uur - 7 dagen per week
 • 100% discreet (geen reclame op auto en werkkleding)
 • Professioneel ongediertebestrijder voor bedrijven of uw huis
 • In het bezit van het Vakbekwaamheidscertificaat
 • Snel contact en eerlijk advies
 • Voldoet aan richtlijnen voor AIB, BRC en HACCP

Soorten ongedierten  

Ongedierte Rijnmond is naast het bestrijden van ratten ook gespecialiseerd in de bestrijding van: 

Neem direct vrijblijvend contact op

Voor meer informatie over het ongediertebestrijding van ratten bij u in regio Rijnmond kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Bel voor snel contact naar 010 311 60 01. Tevens zijn we bereikbaar per e-mail en via het contactformulier.

CONTACTGEGEVENS

Ongediertebestrijding Rotterdam

info@ongediertebestrijding-rijnmond.nlwww.ongediertebestrijding-rijnmond.nl

010 – 311 60 01NL97 RABO 0332 0464 78
17168616
NL002021829.B36

Wat klanten over ons zeggen

M Shah

We zijn snel en super effectief geholpen! Hele vriendelijke man met professioneel advies. Heel erg meedenkend en oplossingsgericht. Zowel overdag als in de late avonduren beschikbaar.
Kortom een echte aanrader! Er zijn geen woorden om Bart te bedanken.

Sylvia

Helaas, had ik ook te maken met muizen. De muizen zaten tussen het plafond en bij mijn bovenbuurman in de muur. Ik heb eerst telefonisch contact gehad met Bart. Hij was erg vriendelijk en stuurde mij zoals afgesproken de offerte per email. Vervolgens ben ik akkoord gegaan en is er een afspraak gemaakt. Bart is 2 keer bij mij langs geweest en heeft netjes zoals afgesproken de muizen bestrijdt en de gaten gedicht. Ik ben erg tevreden over dit bedrijf, en raadt iedereen dit bedrijf aan, want ongedierte bestrijding Rijnmond is: snel, vakkundig en professioneel.

Marc

Hele vriendelijke man met verstand van zaken.

Gemakkelijk van uw ongedierte af!

Heeft u last van ongedierte, wij helpen u graag!

U heeft ongedierte waar genomen

Bel of mail ons direct

Wij komen zo spoedig mogelijk langs

Het ongedierte is bestreden

Waarom ongediertebestrijding rijnmond?

Wij zijn VCA gecertificeerd
Wij zijn professioneel
Wij zijn zeer snel

Kom met ons in contact

Neem vrijblijvend contact met ons op

Contactgegevens

Ongediertebestrijding Rijnmond
info@ongediertebestrijding-rijnmond.nl www.ongediertebestrijding-rijnmond.nl 010 – 311 60 01 NL97 RABO 0332 0464 78
72344105
NL002021829.B36

Certificaten